RISK HAZEKAMP – SOCIAL DISSOLUTION OF THE WEST

15.09.2018 – 28.10.2018

Het project is gebaseerd op een romantisch gegeven uit de kindertijd van de Haagse beeldend kunstenaar Risk Hazekamp. Zij volgt de route van haar oom en tante, die elkaar leerden kennen in 1968 tijdens de Olympische Spelen in Mexico. Beiden maakten deel uit van de Nederlandse Olympische ploeg, hij als roeier van de Holland Acht en zij als schoonspringster. Maar naast de Olympische droom was er nog een andere realiteit. Tien dagen voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen eindigden studentenprotesten in een bloedbad.

De expositie bestaat uit analoge fotografie, muurschilderingen en installaties, gecombineerd met archiefmateriaal. Hoe ervaren we nu, vijftig jaar na dato, de gebeurtenissen in het roerige jaar 1968, bijvoorbeeld vanuit het perspectief van ‘dekoloniaal’ denken? Welke context zien we wanneer we naar beelden kijken?

Risk Hazekamp (1972) volgde haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Jan van Eyck Academie in Maastricht . Ze woont en werkt in Den Haag en geeft les aan AKV|St.Joost  in Breda.

Opening: zaterdag 15 september 2018 om 17.00 uur

door journalist Edo Dijksterhuis.

Op 4 oktober geeft Risk Hazekamp een lezing in de galerie. Aanmelden via onze website.

De tentoonstelling Social Dissolution of the West is van 15 september t/m 28 oktober te zien bij Galerie Pennings / Pennings Foundation, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven.
Open woensdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur, donderdag tot 19 uur en op afspraak.

Menu