Marjolijn Mandersloot

Eindhoven

Met de sculpturen van Marjolijn Mandersloot en Hans van Wezel bevinden we ons in prettig gezelschap. En hoewel herkenbare menselijke en dierlijke vormen een belangrijke inspiratiebron zijn, dienen ze vooral als metafoor. Elke sculptuur lijkt een fantastisch acteertalent te bezitten. Lichaamshoudingen en materiële expressie worden gebruikt om unieke karakters te creëren die je zeker zullen raken. Het weglaten van details, uitdijende verhoudingen of de focus op specifieke delen van de sculptuur leidt tot een prettige verwarring en vaak zelfs een glimlach.

Ambiguïteit onderdrukt narratieve herkenning en nodigt je uit om een ​​nieuwe interpretatie te vinden. Zien we werkelijk wat we denken te zien? Zware bronzen sculpturen lijken gemaakt te zijn van vloeibaar kaarsvet of zacht rubber. En sierlijke objecten van dik tuigleer ademen een sfeer van traditionele luxe. De titels dragen bij aan de humoristische draai.

De materiële ervaring lijkt zich gewoonlijk tegen de ‘echte’ ervaring te verzetten. We worden verleid om de grenzen tussen verbeelding en realiteit te verkennen. En het is in de verrassende tactiliteit van de sculpturen dat we hun ware aantrekkingskracht vinden.

Vertegenwoordigd door: Jan van Hoof Galerie

Menu